Studio Flowing Lines - Logo

Studio FLowing lines; creative mindfulness.

Samen creëren we niet alleen mooie dingen, maar ook ruimte in het hoofd en balans in het leven.

Creatief bezig zijn is een krachtige manier om het hoofd leeg te maken, stress te verlichten en meer in het moment aanwezig te zijn. Het brengt niet alleen ontspanning, maar ook een gevoel van voldoening en zelfvertrouwen. 
 
Studio Flowling Lines richt zich op vrouwen die behoefte hebben aan rust, balans en persoonlijke ontwikkeling door creativiteit. 

Studio Flowing Lines - Linda

De ondernemer achter Studio Flowing Lines

Founders:Linda van Butselaar

Opgericht in: 2024

Waarom ben je hiermee gestart:

Bij Studio Flowling Lines draait alles om creativiteit en balans. In onze drukke, hectische wereld is het belangrijk om tijd te nemen voor jezelf en weer verbinding te maken met wat echt telt. Daarom heb ik dit creatieve atelier opgericht: om vrouwen te inspireren en te helpen ontspannen door middel van creative mindfulness. 

Waar je ons kunt vinden

Website: https://studioflowinglines.nl/

Instagram: https://www.instagram.com/studio_flowinglines/

Facebook: https://www.facebook.com/studioflowinglines

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/linda-creative-mindfulness/

Linda’s visie op duurzaamheid

Duurzaamheid is voor mij niet alleen een kwestie van het milieu, maar ook van bewust omgaan met bronnen, materialen en tijd. Het is een manier van bewust leven die bijdraagt aan een betere toekomst voor onszelf en de wereld om ons heen en in verbinding met je medemens. In mijn onderneming probeer ik duurzaamheid op verschillende manieren in te passen. 
 
Bij ritmisch vormtekenen maak ik sinds kort gebruik van schoolborden in plaats van papier, dit past binnen mijn visie om onnodige verspilling te vermijden. 
 
Bij macramé werk ik met upcycling materialen, zoals oude fietswielen, die ik verwerk in mijn Tree of Life-projecten. Dit geeft niet alleen een nieuw leven aan materialen, maar voegt ook een unieke, persoonlijke touch toe aan de creaties. Het is mijn manier om te laten zien dat oude objecten opnieuw waarde kunnen krijgen, in plaats van weggegooid te worden. 
 
Daarnaast ontwerp ik handgemaakte sieraden. Hoewel sieraden op het eerste gezicht misschien niet direct in de categorie duurzaamheid vallen, kies ik voor materialen die lang meegaan en die ik zorgvuldig selecteer. Het ontwerpen van duurzame sieraden betekent voor mij ook het creëren van tijdloze stukken die niet snel uit de mode raken en die met zorg worden gemaakt, zodat ze jarenlang gedragen kunnen worden. 
 
Voor mij gaat duurzaamheid hand in hand met creativiteit en respect voor de wereld om ons heen. Door bewust om te gaan met materialen en keuzes probeer ik bij te dragen aan een duurzamere manier van leven en ondernemen. 

Onze bijdrage aan circulariteit

Bij Studio Flowling Lines zie ik circulariteit als een integraal onderdeel van mijn creatieve processen. Door materialen te upcyclen, zoals het hergebruiken van oude fietswielen voor mijn Tree of Life-projecten, oude dominostenen bewerken tot unieke hangers, geef ik objecten die anders mogelijk weggegooid zouden worden, nieuwe waarde en betekenis. Dit sluit aan bij mijn visie om niet alleen mooie dingen te creëren, maar ook bewust om te gaan met de middelen die we tot onze beschikking hebben. 

Mijn onderneming draagt actief bij aan circulariteit door op verschillende manieren duurzame keuzes te maken: 

  • Upcycling van materialen: In mijn macramé projecten gebruik ik materialen die anders mogelijk weggegooid zouden worden, zoals oude fietswielen. Door deze te hergebruiken in bijvoorbeeld Tree of Life ontwerpen, geef ik ze een nieuw leven en waarde, waardoor de levensduur van materialen wordt verlengd. 
    Met mijn unieke hangers en sleutelhangers van dominostenen geef ik oud speelgoed een nieuw leven en creëer ik bijzondere ontwerpen die zowel duurzaam als creatief zijn.
  • Herbruikbaarheid van hulpmiddelen: In de ritmisch vormteken workshops werk ik met schoolborden in plaats van papier. Dit maakt het mogelijk om meerdere keren te tekenen op hetzelfde oppervlak, wat zorgt voor minder papierafval en een duurzamere werkwijze.
  • Tijdloze handgemaakte producten: De handgemaakte sieraden die ik ontwerp zijn stuk voor stuk ontworpen met het oog op lange levensduur en tijdloze esthetiek. Hierdoor zijn de producten minder vatbaar voor modefluctuaties en kunnen ze jarenlang gedragen worden, in plaats van snel weggegooid. 

Door deze werkwijzen probeer ik niet alleen creatieve en mooie producten te maken, maar ook bij te dragen aan een circulaire en duurzamere wereld. 

 

 

Hoe wij in contact kwamen met het VerspilMeNietCentrum

Ik ben gebeld of ik interesse had om een workshop te geven. 

 

Belangrijkste redenen om verbonden te zijn:

  • Duurzaamheid en hergebruik: Het biedt een platform waar ik mijn upcycle-projecten, zoals de macramé werken met gerecyclede materialen en dominostenen, kan delen.

     

  • Samenwerking en Verbinding: Het VerspilMeNietCentrum is een plek waar mensen samenkomen, ideeën uitwisselen en elkaar inspireren. Door samen te werken met dit centrum kan ik mijn workshops en creativiteit delen met een bredere gemeenschap, wat helpt om meer mensen bewust te maken van de voordelen van creatief bezig zijn als een manier om balans en rust te vinden.

     

  • Ondersteuning van lokale initiatieven:  
    Door mijn werk en workshops daar aan te bieden, draag ik bij aan de groei van een lokale, duurzame en bewuste gemeenschap.