Sproedel Logo

SPROEDEL

Sproedel is een gezonde frisdrank gemaakt van 100% natuurlijke sappen in combinatie met water en koolzuur. Deze combinatie van sap en koolzuurhoudend water is geïnspireerd door het Duitse drankje ‘Schorle’.

Wij kiezen bewust voor natuurlijke ingrediënten en vermijden import vanuit verre oorden. Onze productie vindt volledig plaats in Nederland, waardoor we korte transportroutes hanteren. Sproedel is een verfrissende drank met een laag suikergehalte en een pure smaak. Het vormt het ideale alternatief voor traditionele frisdranken.

Sproedel drink VMNC

De ondernemer achter Sproedel

Founders: Jori de Goede

Opgericht in: 2017

Waarom ben je hiermee gestart:

Behoefte om een lekker, lokaal en gezonder alternatief te drinken. 

Waar je ons kunt vinden

Website: https://sproedel.nl 

Instagram: https://www.instagram.com/sproedel_fris/

Facebook: https://www.facebook.com/Sproedelfris/

LinkedIn: https://nl.linkedin.com/company/sproedel/

Jori’s visie op duurzaamheid

Wij kiezen bewust voor natuurlijke ingrediënten en vermijden import vanuit verre oorden. Onze productie vindt volledig plaats in Nederland, waardoor we korte transportroutes hanteren. 

Onze bijdrage aan circulariteit

Bij Sproedel streven we ernaar om weggooien en afval te minimaliseren. We kiezen bewust voor natuurlijke ingrediënten en vermijden import vanuit verre oorden, wat bijdraagt aan een lagere ecologische voetafdruk.  

  • Lage suikergehalte: Onze dranken hebben een laag suikergehalte en een pure smaak, wat bijdraagt aan een gezondere consumptie.  
  • Lokale productie in Nederland: Onze productie vindt volledig in Nederland plaats, waardoor we de transportafstanden minimaliseren en de CO₂-uitstoot verlagen. Dit draagt bij aan een duurzamer productieproces en ondersteunt de lokale economie. 
  • Gebruik van 100% natuurlijke en lokale ingrediënten: We maken onze dranken met natuurlijke ingrediënten en vermijden import vanuit verre oorden. Dit verlaagt de milieu-impact en stimuleert een duurzamere voedselketen door het gebruik van lokale en seizoensgebonden producten. 

 

Hoe wij in contact kwamen met het VerspilMeNietCentrum

Food Pioneers (Flevo Campus)