-
00
dagen
-
00
uren
-
00
minuten
-
00
secondes
Datum
- dec 14 2024
Tijd
- 13:00 - 15:00
Workshop ‘KOMBUCHA’ door Fermentex
Wat ga je leren?
Na deze workshop weet je precies hoe je thuis de allerlekkerste kombucha maakt. Maar dat niet alleen. Je leert wat kombucha nou eigenlijk is, leert de basics van fermentatie – hoe zit het met de zuurgraad en hoe kom je aan bubbels? – en natuurlijk leer je proeven!
Wat ga je doen?
Kombucha maken! We beginnen bij het leukste gedeelte van kombucha maken: je eigen smaakcombinaties bedenken en toevoegen aan je eerste flesje kombucha. De starter, ‘SCOBY’, krijg je natuurlijk ook mee om je volgende batch zelf te brouwen, samen met de knowhow hóe je dat gaat doen.
Wat neem je mee?
- Een (herbruikbare) fles kombucha (50 cl) met jouw eigen op smaak gemaakte kombucha
- Een kombucha starter (SCOBY)
- Een recept met uitleg, inclusief tips & tricks om thuis ook foutloos je eigen kombucha te maken
Hoe ziet het programma eruit?
Een kombucha-workshop duurt zo’n 1,5-2 uur, afhankelijk van de locatie, deelnemers en wensen. We starten met een beetje fermentatie theorie -yes it’s a nerdy hobby- en trouble shooting bij kombucha brouwen. Na zo’n 45-60 min gaan we de verschillende fermentatie stadia proeven en we sluiten af met het maken jouw eigen kombucha. Welke smaak-combi’s durf jij te maken?
Locatie: Verspil me niet Centrum Lelystad, Neringpassage 25, 8224 JA Lelystad
Datum: 14 december 2024
Tijd: 13.00 tot 15.00 uur (deuren zijn om 12.00 geopend)
FERMENTEX
Bij Fermentex is het onze missie om mensen kennis te laten maken met de kunst van fermentatie door middel van lekkere, lokaal geproduceerde en voedzame producten. Smaak staat voorop, daar voorbij streven we ernaar de gezondheidsvoordelen van fermentatie te belichten en bij te dragen aan een meer duurzame voedselcultuur. We geloven in het verbinden van mensen door het delen van ervaringen -bijvoorbeeld in fermentatieworkshops- en we bouwen niet alleen aan een merk, maar juist ook aan een community rondom fermentatie!