Het evenement is afgelopen.

Datum

mrt 08 2025
Verlopen!

Tijd

11:00 - 16:00

Workshop ‘Ganpat Masala’ door Ganpat Masala

Ganpat Masala

Ganpat Masala: Een erfenis voor de volgende generatie

SHAI – Ganpat Masala is een jonge Nederlandse onderneming met Surinaamse Roots, wij zijn de vierde generatie Surinaamse-Hindoestaanse. De motivatie en inspiratie voor het opstarten van ons bedrijf is voortgekomen uit een familiaire denkwijze; dat plantaardige voeding een bijdrage kan leveren aan het bevorderen van een gezonde leefstijl. Wij verbinden een gezonde leefstijl met het begrip “Body Positivity”. Onze missie is ervoor zorgen dat consumenten gewoontes gaan ontwikkelen om zichzelf liefdevol te accepteren waarbij het lichaam op de juiste manier gerespecteerd zal worden. Onze visie is dan wel een warme samenwerking tussen onze masala en met u, want door het gebruik van de masala creëert uw niet alleen quality time maar investeert u ook in een gezonde toekomst.

Wij geloven in onze producten en tegelijkertijd realiseren wij ons dat Ganpat Masala een erfenis zal zijn voor de volgende generaties.

“Proef het verschil: Kerrie of Masala, een smaakreis die je zintuigen prikkelt!”

Belangrijk om te weten; verschil tussen kerrie en masala

Kerrie en masala zijn beide kruidenmengsels die veel gebruikt worden in de Indiase keuken, maar ze verschillen in samenstelling en oorsprong.

Ganpat Masala, een bedrijf met Surinaamse -Hindoestaanse roots.In opdracht van diverse (voedings)bedrijven,regionale organisaties en voor evenementencatering hebben wij de Ganpat Masala toegepast voor de productontwikkeling van exotische gewassen met medicinale eigenschappen.Daarnaast verzorgen wij ook workshops ‘koken met voedselstromen’ met onze masala en houden wij ons ook bezig met specifieke receptuurontwikkeling op maat.

Wat ga je doen tijdens de Workshop?

Cultuur en Geschiedenis:
Je krijgt een mondelinge toelichting over de oorsprong en geschiedenis van de masala, evenals de bijbehorende attributen. Dit gedeelte wordt verzorgd door mijn schoonouders. 

Proeverijen:
Je gaat drie verschillende masala gerechten proeven en zo de verschillende smaken ervaren.

Recepturen:
Hier leren de deelnemers aan de hand van beeldmateriaal en verschillende tools de recepturen op een duurzame manier kennen. We gaan samen kijken hoe ze deze gerechten kunnen bereiden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van reststromen van voedsel om voedselverspilling tegen te gaan.

Locatie: Verspil me niet Centrum Lelystad, Neringpassage 25, 8224 JA Lelystad

Datum: 8 maart 2025

Tijd: 11.00 – 16.00